Goudzien

Vitaliteit chronische stress leefstijl ontspanning

Wandel coaching

Ik bied coaching in de natuur en online coaching aan. Mijn coaching begint altijd met een intakegesprek van 1 uur. Hier bespreken we jouw persoonlijke vraag.

Je gaat nieuwe kanten van jezelf ontdekken zodat de levensenergie, inspiratie en motivatie weer gaat stromen. Om dit leerproces te versterken combineer ik een gezonde leefstijl met inspiratie en motivatie voor persoonlijke groei. Onder persoonlijke groei versta ik: jezelf de ruimte geven, risico’s nemen en leermomenten creëren. Niet jezelf vastzetten in oude denkpatronen over wie je bent en wat je kunt, maar jezelf opnieuw ontdekken, nieuwe mogelijkheden verkennen en zoeken wat je energie geeft. Daarnaast is het inzetten van nieuwe vaardigheden erg belangrijk, leren omgaan met moeilijke momenten van lage energie en negatieve gedachtes. Het model dat ik daarvoor ontwikkeld heb is het V.O.E.D. jeZELF model (zie voor uitleg onder inspiratie).

We bepalen samen het aantal sessies dat nodig zal zijn. Vaak zijn twee tot vier sessies voldoende.

Coaching in de natuur

Coaching in de natuur duurt 1 uur. We spreken af op een locatie in de omgeving van Eindhoven of Heerlen (in de natuur bij mijn werkplek: de Open Universiteit). Vooraf bespreken we wat je nodig hebt. Coaching in de natuur gaat niet alleen om wandelen zoals wel eens wordt gedacht. De natuurlijke omgeving wordt gebruikt als integraal onderdeel van de coaching en het bereiken van je doelen.

 

Wat gaat coaching in de natuur jou opleveren?

Dat is afhankelijk van je doelen die we in de intake samen bepalen. Los van jouw persoonlijke doel biedt het coachen in de natuur verschillende voordelen:

Affectieve voordelen: Hierbij valt te denken aan ervaren geluk, welzijn, sociale interactie en verbondenheid, het gevoel van betekenis en zingeving in het leven, en de vermindering van stress en angst.

Cognitieve voordelen: Interactie met de natuur bevordert herstel van aandacht en concentratie, verbetert het werkgeheugen, vergroot cognitieve flexibiliteit, versterkt het oplossingsgericht vermogen en bouwt veerkracht op.

Fysieke voordelen: De natuurlijke omgeving draagt bij aan versterking van het immuunsysteem, verminderen van stress, verlaging van de bloeddruk en cortisolniveaus, en verbetering van de slaapkwaliteit.

Spreekt coaching in de natuur je aan en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op!

Heb je vragen of wil je een online gesprek in plannen?
Vul het contactformulier in!