Goudzien

Vitaliteit chronische stress leefstijl ontspanning

Workshops en trainingen

Samen met andere coaches en trainers ontwikkelt Goudzien workshops en trainingsprogramma’s voor bedrijven en voor particuliere groepen. Als trainer en coach hou ik van de dynamiek en samenwerking met andere deskundigen. De onderstaande trainingen en workshops zijn daar het bewijs van:

1.Training V.O.E.D jeZELF voor mensen die de huppel in routines willen brengen

In V.O.E.D jeZelf versmelt een mengsel van positieve psychologie, de polyvagaal theorie, ademhalingstechnieken, yoga en de helende kracht van de natuur. Wij geven ruimte aan het mysterie dat fluistert, het ongrijpbare en het onbekende dat wij ervaren en dat ons sterker maakt en verbindt.

Deze tweedaagse training is ontwikkeld voor kleine groep (max 12 personen). Op een mooie locatie midden in de natuur ontdek je wat jou energie geeft. Het is bedoeld voor mensen bij wie emoties en frustratie naar binnen slaan en zich vastzetten, zoals boosheid en verdriet. Voor mensen die vastlopen in te hoge werkdruk, oud verdriet of teveel geven en onvoldoende grenzen stellen. Mensen die gewent zijn signalen van het lichaam te negeren en gaan dempen of afleiden met ongezonde gewoontes. En tevens voor degenen die graag nieuwe paden willen verkennen en zichzelf beter willen begrijpen. Wees oprecht welkom

Door V.O.E.D jeZelf accepteer je beter wie je bent en gebruik je jouw innerlijke wijsheid. Je gaat op ontdekkingsreis naar de wijze taal van het lichaam. Je leert vermoeidheid, somberheid, pijn en ander ongemak beter te accepteren op het moment dat het zich aandient. Je wordt milder en duwt niet weg. Je staat zonder oordeel stil bij dat wat er van binnen gebeurt. Je gebruikt de momenten van positieve energie met oprechte dankbaarheid. Je krijgt meer aandacht voor de kleine sprankels van je leven. Naast cognitie mag intuïtie meer ruimte krijgen en ga je dit meer ontwikkelen en inzetten. Wat dat is mag je gaan ontdekken. Je gunt jezelf meer ruimte rust en compassie naast gerichte focus op je werk, sport en alles wat je moet.

V.O.E.D staat voor:

Vertragen (verminderen van chronische stress) door ademhaling, het observeren van behoeftes van je vitale zelf. Leer luisteren naar je lichaam en laat je zenuwstelsel, sensaties en interacties bewust ervaren. Ontdek de effecten van de natuur en beweeg in slow motion om nieuwe inzichten op te doen.

Ontdek: Vergroot je lichaamsbewustzijn door aandachtig te observeren. Leg een warme hand op je hart wanneer je geraakt wordt en geef ruimte aan wat nodig is. Ontdek de wijsheid van je lichaam en je waarden. Kom tot rust in de natuur. Maak keuzes vanuit een kompas dat jouw dagelijkse beslissingen beïnvloedt. Ervaar wat nieuw, goed en spannend voor je voelt.

Experimenteer: Gebruik je inzichten om nieuwe keuzes uit te proberen. Volg je nieuwsgierigheid en geniet van kleine acties die anders zijn dan je gebruikelijke routines. Onderzoek hoe schaamte en irritatie in jouw lichaam voelen en wat er gebeurt wanneer je met ongewone reacties experimenteert. Ontdek hoe dit je vitaliteit en stromende energie beïnvloedt.

Durven: Durf buiten je comfortzone te stappen en wees niet bang voor imperfectie. Ontdek de schoonheid van falen en laat je inspireren om jouw diepste verlangens na te streven. Hoe kan moed en durf jou helpen om authentieker in de wereld te staan?

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met Monike Walraven: Eigenwijs in evenwicht. Voor meer informatie over de training, actuele trainingsdata, locaties en aanmelding kun je contact opnemen met monike@eigenwijsinevenwicht.nl.

2. Training FIT voor vitale medewerkers

Gun je medewerkers een gezonde werkdag met een goede balans tussen het online- en offline brein. Bij Goudzien.nl geloven we in het belang van focus, doelgerichtheid en doorpakken en in ontspanning, beweging en het stimuleren van het onderbewuste. En dat laatste krijgt onvoldoende aandacht en zorgt voor werkdruk, chronische stress en verzuim!! Juist de synergie tussen beide en gerichte aandacht voor ontspanning versterkt authenticiteit, creativiteit, zelfcompassie, fitheid en vertrouwen in elkaar. Dit is de essentie van vitaliteit.

Ben je leidinggevende, werk je op de afdeling HR of ervaar je als medewerker lage vitaliteit? Merk je op dat veel mensen uitvallen door hoge werkdruk, lage sociale veiligheid en/of het wegvallen van onderlinge verbinding? Dan scoren medewerkers waarschijnlijk laag op vitaliteit (zie de vitaliteitsscan). Bij Goudzien, streef ik naar het bereiken van optimale vitaliteit door mensen meer bewust te maken van eigen valkuilen, energievreters en ongezonde werkpatronen.

Else van Lier van Team What Else heeft met haar team de inspirerende training FIT ontwikkeld. Deze training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die hun vitaliteit willen versterken en bestaat uit een reeks van minimaal twee dagdelen. Vanuit Goudzien werk ik samen met Team What Else. Door het volgen van de training gaat de energie weer stromen, komen medewerkers op een diepgaander niveau met elkaar in contact, leren ze van elkaar, durven ze zich te uiten en ontstaat er ruimte om te denken in mogelijkheden.

FIT staat voor Flow, Intentie en Transitie. Tijdens de training worden medewerkers ondersteund zodat de energie weer gaat stromen, of juist blijft stromen. We gaan dieper in op de drijfveren van

medewerkers en zorgen ervoor dat zij met de juiste intentie aan de slag gaan. Daarnaast begeleiden we hen bij de transitie naar een nieuw oplossingsgericht perspectief, dat vorm en concrete inhoud geeft aan persoonlijke groei.

Een belangrijk hulpmiddel dat we gebruiken in de training FIT is de vitaliteitsschijf van vijf, gebaseerd op het integrale vitaliteitsmodel en de vitascan. Dit eenvoudige instrument geeft in één oogopslag weer hoe vitaal men zich voelt. Het helpt om woorden te geven aan ervaren lage energie en om helder te krijgen wat meer aandacht en zorg nodig heeft voor meer vitaliteit.

Bij Goudzien geloven we dat iedereen het recht heeft om vol energie te werken en in de volle breedte zich te ontwikkelen. Dat betekent ruimte om te experimenteren, vertrouwen geven en investeren in de unieke kanten van jouw mensen. Laat zien dat investeren in vitaliteit wordt gewaardeerd. Wil je meer weten over de training FIT? Neem dan contact op met Else van Lier via elsevanlier@teamwhatelse.nl.

3. Het gezonde krachtmenu voor 65-plussers

Krachttraining en eiwitrijke voeding? Dat is toch voor stoere, gespierde mannen en super fitte vrouwen? Nee dus!! Fysiotherapeut Erwin Claassen deelt zijn visie en is ervan overtuigd dat krachttraining een essentiële activiteit is voor iedereen, ongeacht geslacht of leeftijd. En het beste van alles? Slechts drie keer per week een kwartiertje investeren is voldoende!

Het Gezonde Krachtmenu is een programma speciaal ontwikkeld voor 65-plussers die willen investeren in hun vitaliteit. Samen met een inspirerende groep van 10 gelijkgestemde individuen start je een inspirerende reis van 13 weken, waarin je de kracht in jezelf ontdekt en nieuwe gezonde gewoontes ontwikkelt.

Ons uitgebreide programma omvat niet alleen krachttraining, maar ook voedingsadviezen en ondersteuning bij het behouden van positieve gedragsveranderingen. Gedurende de 13 weken zul je waardevolle informatie ontvangen over krachttraining en gezonde voeding. Daarnaast reiken we je handige tools aan om je te helpen bij moeilijke momenten, wanneer je energie laag is of je motivatie een boost nodig heeft.

Wat dit programma extra bijzonder maakt, is de persoonlijke begeleiding die je ontvangt tijdens de krachttrainingssessies. Je wordt ondersteund door een fysiotherapeut terwijl je je fysieke kracht vergroot en je zelfvertrouwen laat groeien. Na afloop van de 13 weken kun je vol vertrouwen op eigen kracht doorgaan in de sportschool, eventueel nog steeds onder begeleiding van een coach.

Het Gezonde Krachtmenu is een programma dat voortdurend evolueert en verbetert. Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen en verfijnen ervan. Binnenkort starten we met een veelbelovende pilot, waarin we ons programma testen en optimaliseren om jou het beste resultaat te bieden. Bij het Gezonde Krachtmenu geloven we dat leeftijd slechts een getal is en dat vitaliteit voor iedereen bereikbaar is. Durf jezelf uit te dagen, te groeien en te ontdekken wat je allemaal kunt bereiken. Sluit je aan bij ons programma en zet de eerste stap naar een vitaal en krachtig leven! De eerste pilot zal starten in Cadier en Keer in Limburg. Het gezonde krachtmenu is ontwikkeld door Erwin Claassen in samenwerking met Nutripunt en Goudzien.nl. Heb je vragen? Vul dan het online contactformulier in en ik geef je zo spoedig mogelijk een antwoord!

Heb je vragen of wil je een online gesprek in plannen?
Vul het contactformulier in!